Taistelutoiminta

Kaksi rottinkitaistelijaa ja taistelujousiampuja haarniskoissa sotakentällä.
Sotiin osallistuu sekä rottinkitaistelijoita että jousiampujia.

Nuijasodassa on monia mahdollisuuksia osallistua erilaiseen taistelutoimintaan. Olitpa sitten uuden uutukainen harrastaja tai kokenut ritari, lapsi tai vaikkapa mummoikäinen, olet ternetullut osallistumaan ja kokeilemaan uutta. Alaikäisiä koskee muutama ikäraja ja ylimääräinen sääntö ja taistelutoimintaan vaaditaan usein huoltajan lupa. Tarkista siis ikärajat ja säännöt sivulta Säännöt.

Rottinkitaistella voi sekä sodassa että turnajaisissa. Nuijasodassa on perinteisesti ollut mahdollista osallistua kuuluisiin Nordic 1000-turnajaisiin. COVID-19 pandemian vaikutus Nordiciin on vielä auki.

Nuijasodassa järjestetään useita upeita kalpaturnajaisia, kuten Piraattiturnajaiset, Aarnimetsän 25-vuotisturnajaiset sekä kuuluisat Apinasaaren turnajaiset.

Jousiammunta on olennainen osa Aarnimetsää ja Nuijasotaa. Voit osallistua Tunnin ammuntaan, Royal Roundiin, Drachenwald Roundiin, Satavuotiseen sotaan tai Örkkijahtiin. Myös lapsille järjestetään mahdollisuuksia oppia ampumaan jousella.

Perinteisesti Nuojasodassa myös lapset ovat saaneet taistella bofferimiekoin sekä turnajaisissa että vapaissa harjoituksissa. Pakkaa siis mukaasi myös bofferiaseet, jos niitä nurkissa pyörii!