Tapahtumailmoitus

Tule nauttimaan tunnetun maailman rentouttavimmasta ja viihdyttävimmästä tapahtumasta ja valoisista öistä kauniissa järvimaisemassa! Kymmenen päivää leirielämää, kiehtovia luentoja ja työpajoja, ritarillisia turnajaisia, jousiammuntaa, loistavaa seuraa ja taianomainen tunnelma. Niistä on Nuijasota tehty. 

Tapahtuma alkaa perjantaina 5.7.2024 kello 14 ja päättyy sunnuntaina 14.7.2024 klo 12. Tapahtumapaikka on aikaisempien vuosien tapaan Kavalahden leirikeskus Inkoossa.

Kolme keskiaikaisesti pukeutunutta istuu tuoleilla puiden varjossa, nauttii auringosta ja tekee käsitöitä. Puutarhapöydällä juomia jalallisissa sinisissä laseissa ja kaunis keraaminen kannu. Maassa päre- ja pajukoreja, joissa eväitä ja käsitöitä.
Parasta Nuijasodassa on kiiretön yhdessäolo.

” Kymmenen päivää leirielämää, kiehtovia luentoja ja työpajoja, ritarillisia turnajaisia, jousiammuntaa, loistavaa seuraa. Niistä on Nuijasota tehty.”

Tapahtumapaikka

Tapahtuma on pääosin telttaleiri. Keskiaikatelttailu tapahtuu keskusnurmikentällä ja tarvittaessa myös läheisellä peltoaukealla. Moderneille teltoille on tilaa läheisessä metsässä. Keskiaikaisten telttakuntien tulee valita yhdyshenkilö, joka rekisteröityy ennen varsinaisen ilmoittautumisen alkamista ja joka on vastuussa telttakunnan ja järjestäjien välisestä kommunikaatiosta. Leirikunnan jäsenet kertovat ilmoittautuessaan kuuluvansa tiettyyn leirikuntaan. Itsenäisesti yhdellä teltalla leiriytyvät sekä moderneilla teltoilla leiriytyvät eivät tee tätä.

Tapahtumassa on tarjolla hyvin myös sisäyhteismajoitusta. Tapahtumapaikalla on keittiöissä juokseva juomakelpoinen vesi sekä vesivessat erillisissä ulkorakennuksissa, mutta majoitustiloissa ei ole mukavuuksia. Saunoissa on suihkut. Valitettavasti tapahtumapaikka on leirikeskus, joka voi olla haastava liikuntarajoitteisille eikä alueella liikkuminen ei ole esteetöntä, varsinkin kun leirikeskus on sijoitettu mäkeen. Kavalahdessa on inva-WC, joka sijaitsee majoitusrakennuksista noin 200 metrin päässä Keittiökeskuksen takana olevassa wc-rakennuksessa pienen mäen alla.

Kavalahden leirikeskus (Björnvikintie 109, 10230 Inkoon as), Inkoo. Leirikeskus sijaitsee noin tunnin automatkan päässä Helsingistä, 90 minuuttia Turusta. Lähistölle kulkee myös julkisia kulkuneuvoja (bussit 51-tietä, junaa korvaava bussi Karjaalle). Kyytejä tapahtumapaikalle järjestetään ainoastaan ulkomaalaisille vieraille Karjaan rautatieasemalta. Kyydin hinta on 10 euroa suuntaansa ja kyydit on varattava ilmoittautumisen yhteydessä.

Ruokailu

Päivittäin on tarjolla kolme ateriaa: runsas aamiainen, kevyt lounas ja lämmin päivällinen. Pidot tarjotaan keskiviikkona ja jälkimmäisenä perjantaina. Tapahtumapaikalla on myös kaksi pientä keittiötä niille, jotka kokkaavat leirillä omia ruokiaan.
Keittiökapasiteetin rajallisuuden vuoksi ruokailijoiden määrää arkiaterioilla ja pidoilla saatetaan joutua rajoittamaan eikä kaikille halukkaille välttämättä voida taata aterioita. Ilmoittauduthan siis ajoissa.
Kaikki ateriat ovat vähälaktoosisia, ja kaikilla aterioilla on tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto sellaisen etukäteen valinneille. Muita allergioita tai ruokarajoitteita emme valitettavasti voi luvata varmuudella huomioivamme. Otathan myös huomioon, että kaikki ruoka valmistetaan samassa keittiössä, eli kontaminaatioriski on olemassa.

Säännöt

  • Tapahtuma on “kostea” (ensisijaisesti vain mietoja alkoholijuomia). Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä paikoilla.
  • Lemmikkieläimet ovat sallittuja vain ulkotiloissa. Koirat tulee pitää kytkettyinä myös leirialueella koko leirin ajan. 
  • Tapahtumapaikan vuokraehtojen mukaisesti lakanat ovat pakollisia kaikille sängyssä nukkuville, siinäkin tapauksessa, että nukkuu makuupussissa. 
  • Nuotion tekeminen on sallittua vain nuotiopaikoilla sekä asianmukaisissa tulisijoissa eikä tulta saa käsitellä tapahtuman sisätiloissa ilman järjestäjien lupaa. Jos metsäpalovaroitus on voimassa, ei mitään muita tulia (soihdut yms.) saa käyttää.
  • Jokaisessa keskiaikaleirissä olevassa teltassa tulee olla palosammutin alkusammutusta varten.
  • Alaikäiset leiriläiset ovat aina huoltajiensa vastuulla! Huomioithan, että saunalla saattaa olla aikuisten juhlintaa iltaisin!
  • Uidessa jokainen alaikäinen lapsi on huoltajansa vastuulla, ja huoltajan tulee huolehtia uimavalvonnasta.
  • Melomaan lähtiessä jokaisella lähtijällä tulee olla pelastusliivit päällä, ja melontareissu pitää kirjata rannassa olevaan listaan lähtöaikoineen ja reittisuunnitelmineen. Vesille ei lähdetä yksin!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset leirille tehdään sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tapahtuman kotisivujen kautta https://cudgelwar.wordpress.com.

Leirikuntien nimien ja yhteyshenkilöiden rekisteröinti on auki 1.-13.4.2024. Tässä vaiheessa yhdyshenkilö rekisteröi vain omat yhteystietonsa sekä telttakunnan nimen. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että myöhemmin järjestäjät kysyvät myös telttojen tiedot ja muut leiriin liittyvät asiat.

Kaikkien osallistujien ilmoittautuminen leirille alkaa 15.4.2024 klo 19.00. Ilmoittautumislomake.

Tapahtumamaksut

Tapahtumamaksu maksetaan jokaisesta tapahtumapäivästä. Tapahtumamaksun lisäksi listata voi valita vapaasti aterioita ja sisämajoitusta niin kauan kuin näitä on saatavilla.


Hintaluokat määräytyvät osallistujan iän mukaan:
Aikuiset/Adults (15+v),
Teinit/Teens (7-14v),
Lapset/Kids (3-6v).
Pikkulapsilta alle 3v ei peritä maksua.

Tapahtumamaksut
Tapahtumamaksu per päivä, aikuinen: 13,00-9,00 eur (päiväkohtainen hinta on sitä halvempi, mitä pidempään on paikalla)
Tapahtumamaksu per päivä, teini: 12,00-7,00 eur (päiväkohtainen hinta on sitä halvempi, mitä pidempään on paikalla)
Tapahtumamaksu per päivä, lapsi: 10,00-6,00 eur (päiväkohtainen hinta on sitä halvempi, mitä pidempään on paikalla)

Ei-jäsenen lisämaksu: 5,00 eur (vain aikuisilta, tapahtumakohtainen, ei riipu paikallaolopäivien määrästä)

Päiväkäynti sekä jäsenille että ei-jäsenille, ei voi yhdistää ruokiin eikä majoitukseen: etukäteen varattu 13,00 eur/varaamaton 18,00 eur

Sisämajoitus
Sisämajoitus 5,50 eur/yö (makuupaikka on kaikille saman hintainen)

Ateriat
Aamiainen, aikuinen: 2,50 eur
Aamiainen, teini: 1,25 eur
Aamiainen, lapsi: 0,60 eur

Lounas, aikuinen: 3,50 eur
Lounas, teini: 1,75 eur
Lounas, lapsi: 1,25 eur

Illallinen, aikuinen: 5,00 eur
Illallinen, teini: 3,00 eur
Illallinen, lapsi: 2,00 eur

Pidot, aikuinen: 13,50 eur
Pidot, teini: 9,00 eur
Pidot, lapsi: 6,50 eur


Myöhästymismaksu: 10,00 eur

Maksaminen

Suomessa asuvien tulee maksaa leirinsä viimeistään 15.6. Suomen keskiaikaseuran tilille FI29 8000 1900 5306 51. Ulkomailla asuvat vieraat saavat maksaa tapahtumapaikalla, mutta euromaissa ja Ruotsissa asuvien toivotaan silti maksavan etukäteen, jos suinkin mahdollista. Pankkiyhteys ulkomailta on sama IBAN-tili kuin Suomesta maksettaessa.  BIC-koodi:  DABAFIHH. Muista kirjoittaa maksun viestiosaan kuka maksaa ja mistä. Huomaa myöhästymismaksu 10 euroa, jos maksat 16.6 tai myöhemmin (ei koske ennalta ilmoittamattoman päiväkäynnin maksua). Kaikki majoittuminen vaatii etukäteisvarauksen, mutta päiväkäynnille on mahdollista saapua myös ilman etukäteisilmoittautumista.

Peruutusehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi kuluitta viimeistään 15.6. Tämän jälkeen ilmoittautumisensa peruneet eivät saa rahojaan takaisin. Jos et peru ilmoittautumistasi, etkä saavu tapahtumaan, laskutetaan tapahtumamaksu jälkikäteen ja laskuun lisätään käsittelykuluja 3 euroa.

Järjestäjät

Autokraatit eli vastuujärjestäjät

Meistres Myfanwy Methig (Minna Laukkavirta)


Rouva Sofia Vargh (Henna Harjula)

Mestari Vilhelm Torbjörnsson (Ville Laukkanen)

sposti: nuijasota@gmail.com 

Pääkokit
Vapaaherratar Agata Gren
Lady Aurora vom Hasengraben
Mestari Gilbert Blackthorn

Marski
Mestari Jolanda de Meyre

Kalpamarskit
Mestari Dubhghall MacÉibhearáird
rouva Emilia Murmellius

Jousiammuntamarskit
Rouva Eirny
Rouva Vallittu